Cursus Train je Bekkenbodem

Waarom deze (preventieve) training? Bijna alle vrouwen hebben na een zwangerschap bekkenbodemklachten. Wil je voorkómen dat deze klachten terugkeren op latere leeftijd? Start dan NU met preventieve training voor alle vrouwen die een zwangerschap doorgemaakt hebben, kort geleden of al langer geleden. Soms gaat sporten of gewoon lekker springen met de (klein-)kinderen niet meer zonder ‘ongelukjes’.  Een vervelend probleem wat je leven echt kan beïnvloeden. Gelukkig lost de juiste spiertraining de problemen vaak op.  Oefenen kan helpen! Maar liefst 93% van de deelnemers aan vorige cursussen heeft vermindering van de klachten ervaren. De overige 7% heeft niet alle lessen bijgewoond en had daardoor minder resultaat.

Je gaat in kleine groepjes aan de slag met het trainen van je bekkenbodemspieren. Je leert door oefeningen hoe je je bekkenbodemspieren moet aanspannen en ontspannen. Ook is er veel tijd voor onderling contact en komen de gynaecoloog en de bekkenfysiotherapeut langs voor persoonlijk advies.

Door te trainen verdwijnen vaak je klachten en kun je weer actief en vrij leven. Ook door samen te praten over de problemen voelen vrouwen zich vaak opgelucht. Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met Gelre Ziekenhuizen. Meer weten? Kijk dan ook eens op www.gelreziekenhuizen.nl

Renate Berends verzorgt de lessen binnen de cursus Train je Bekkenbodem. Je kunt haar rechtstreeks benaderen voor aanmelding, extra informatie of een proefles. Vul hieronder de contact aanvraag in:

Contact aanvraag