Pilates per 16 mei!

Annemarie

door Annemarie

Met ingang van woensdag 16 mei start Annemarie Kingma-Baas met een Pilates les op woensdagochtend om 10:00 uur! Annemarie is onlangs in Heerde komen wonen en bij ons komen sporten. Ze heeft in het verleden al wat ervaring opgedaan met lesgeven en heeft vooral veel en lang Pilates lessen meegedaan. Onlangs heeft zij de opleiding tot Pilates instructeur succesvol afgerond! We zijn dan ook erg trots op Annemarie dat ze in zo’n korte tijd al klaar is om les te gaan geven.

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

 Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ bedoelen we het korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.
Enthousiast geworden? We zien je graag in de Pilates les!

 

Klik hier voor het actuele groepslesrooster.