Interview Roelie Cornelisse

Interview en tekst 2016: KarinEikelenboom@oak4.nl

 

Roelie Cornelisse (67)

‘Sta op en ga bewegen! Het is goed voor je gezondheid.’

Dat het écht zo is heeft Roelie Cornelisse aan den lijve ondervonden. Na een hartinfarct is zij in 2013 gaan sporten om, zoals ze zelf zegt, haar conditie van 0,0 weer op te bouwen. Maar het had veel meer positieve bijwerkingen. Door het programma Gezond Gewicht dat zij volgde, met gerichte adviezen van een diëtist en personal trainer, viel ze 15 kilo af. Ook voor haar diabetes had het positieve gevolgen: ‘Ik hoef nu alleen nog maar tabletten te slikken, geweldig toch?’, aldus Roelie.

Toch voelde Roelie na haar hartinfarct enige angst om weer te gaan sporten. Zij herkent de hoge drempel die veel mensen ervaren om te starten, maar zoals ze zegt: je doet het voor je eigen gezondheid. ‘Vroeger trok ik me letterlijk omhoog de trap op en nu gaat het hup, hup, hup. Je leven wordt er veel beter van en het is nog gezellig ook’, zegt een enthousiaste Roelie.

Fitnesscentrum Epe voelt voor Roelie ook een beetje als thuiskomen, want ze zag veel gezichten terug uit haar tijd achter de kassa bij de Albert Heijn. ‘Vanaf minuut 1 dacht ik dan ook ‘dit is het’.’ Sinds kort is Roelie begonnen met een van de fitness circuit trainingen. ‘Er staan dan oefeningen klaar, die worden uitgevoerd onder leiding van Renate. Gezellig en effectief. Daarna gaan we met de groep wat drinken.’

Roelie prijst de betrokkenheid van de instructeurs. ‘Het zijn zulke leuke mensen. Altijd belangstellend en ze helpen je om vol te houden. En juist dat volhouden is zo belangrijk’, vindt Roelie, ‘want als je gaat denken ‘vandaag maar even niet’, dan raak je het kwijt’. Ze kan dan ook iedereen aanraden om te (blijven) bewegen want, zegt ze ‘Het is gezond én gezellig. En dat is heel veel waard!’

Op 28 juli 2018 is Roelie op 69-jarige leeftijd geheel onverwachts overleden. Roelie was een graag gezien lid in ons centrum. Haar opgewekte aard, haar doorzettingsvermogen, haar warme belangstelling voor anderen en de gezelligheid die zij met zich meebracht zal ons nog lang bijblijven.