Hoe afvallen?

Wil je in 2017 weer terug naar een gezond gewicht? En wil je weten hoe je het beste kunt afvallen? Lees hieronder wat je vooral WEL en wat je vooral NIET moet doen…

Hoe kan ik snel afvallen?

Als je van die extra kilo’s af bent, gaat bewegen weer makkelijker, je voelt je fitter, je ziet er beter uit! Maar om af te vallen en daarna op je streefgewicht te blijven, dat is niet altijd eenvoudig. Bovendien, veel methodes om heel snel gewicht te verliezen zijn niet gezond. Overal kun je lezen over snelle manieren voor afvallen zonder sporten, maar deze zijn vaak niet goed voor je lijf. Een streng dieet volgen kan belastend zijn, omdat je voedingsstoffen mist die het lichaam dagelijks nodig heeft. Hiervan word je futloos en prikkelbaar. Je hormoonhuishouding raakt bovendien uit balans. En inmiddels kent iedereen het jojo-effect: wanneer je weer ‘normaal’ gaat eten komen die kilo’s er gewoon weer aan. Dat het niet alleen frustrerend is, maar ook echt schadelijk kan zijn, lees je hieronder.

Crash dieet is schadelijk

In 2007 is aan de University of California een groot wetenschappelijk onderzoek gedaan (Mann T. et al.) onder meer dan duizend afvallers. De meerderheid van de mensen kreeg het totale gewicht dat ze verloren hadden door een dieet ook weer terug, met daarbij zelfs EXTRA gewicht. Dat snelle afvallen en aankomen kan het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en veranderingen in het immuunsysteem vergroten, aldus het onderzoek en de publicatie van dit onderzoek in American Psychologist. Maar gelukkig is er ook goed nieuws.

Teamwork

Wil je succesvol afvallen en gezond afvallen? De beste manier is afvallen met sporten. Gaat dat vanzelf? Nee, daar moeten we eerlijk over zijn. Je moet er namelijk wel iets voor doen. Je hebt vast wel eens zo’n programma gezien op tv waarbij een heel team klaar staat om de deelnemers te helpen. Afvallen onder begeleiding is de beste keuze als je succesvol wilt zijn, of je nu 3 kilo wilt afvallen of 30. Moet het dan echt zo heftig als op tv? Nee, meestal niet, maar je gaat echt ervaren dat effectief afvallen met sporten makkelijker is als je hulp krijgt. Ons multidisciplinaire team heeft alles in huis om jou persoonlijk te adviseren en ondersteunen.

Blijvend afvallen 

Wat perfect werkt voor de één, werkt niet optimaal voor de ander. Daarom bekijken we samen met jou wat een haalbaar streefgewicht is en hoe je daar naar toe kunt werken. Op een manier waarop het straks ook gemakkelijker is om jouw nieuwe, gezonde gewicht vast te houden

Hoe werkt het?

Er zijn drie redenen waarom verantwoord sporten helpt bij afvallen.

  1. De combinatie van conditietraining, krachttraining en minder eten betekent verlies van vetmassa. Maar pas op: als je alleen maar drastisch minder gaat eten zonder er bij te sporten, dan verlies je helaas ook spiermassa. En die spiermassa heb je nu juist nodig voor een effectieve verbranding.
  2. Sporten zorgt voor positieve afleiding. Beter een avondje sporten, dan een avondje op de bank, zeker als je in de verleiding komt om te snoepen of snacken. Bovendien: sporten geeft energie!
  3. Sporten versterkt de motivatie om gezonder te leven en dus gezondere keuzes te maken. Ook je eetpatroon is hierbij gebaat.
Gezondheid en Revalidatie

Essentieel is dus de combinatie van het juiste eetpatroon, persoonlijke motivatie en de nodige beweging. Heb je vragen over hoe je het beste kunt afvallen? Over plaatselijk afvallen, zoals bovenbenen of buik? Of over je sportschema – hoe je bijvoorbeeld snel kunt afvallen met crosstrainer, krachttraining, spinning of andere groepslessen? Wil je tips over voeding? Kom dan eens langs voor een gratis intake of schrijf je direct in voor de cursus Gezond Gewicht, nu met 20% korting!

Cursus GezondGewicht

In de cursus GezondGewicht ontvang je richtlijnen van de diëtist over gezonde voeding. Bij het sporten word je wekelijks begeleid door jouw ‘eigen’ instructeur. Je hebt zelfs twee maal een afspraak met een personal trainer voor de nodige mentale ondersteuning. Jouw begeleidingsteam kijkt naar je leefstijl en stelt de inhoud van je sportprogramma hierop af. Kortom, een maatwerkoplossing waarmee je in korte tijd, zo’n 3 maanden, echte resultaten behaalt en definitief afscheid neemt van die overtollige kilo’s. De cursus kost € 95,00. Deze cursus wordt gegeven in combinatie met een lidmaatschap voor onbeperkt sporten.

Maak nu een afspraak voor een oriënterend gesprek. Hoor je bij de eerste 20? Dan ontvang je 20% korting op het cursusbedrag.

Nu 20% korting verdienen