Bekkenbodem

Incontinentie…. dat is toch iets voor oudere vrouwen?

Nee, ook jonge moeders kunnen na de bevalling last hebben van ‘een ongelukje’. En daar hoef je je niet voor te schamen! Na een zwangerschap is het soms lastig om urine of ontlasting op te houden. Een vervelend probleem wat je leven echt kan beïnvloeden.

Lichte klachten?

Vooral jongere vrouwen blijven vaak met klachten doorlopen. De gedachte is dan “tja, dat is een van de ongemakken na een bevalling, dat hoort er nu eenmaal bij…”. Een hardnekkig misverstand dat helaas generatie na generatie blijft bestaan. Ontzettend jammer, want sluimerende klachten kunnen op latere leeftijd weer verergeren. Een goede reden dus om NU in actie te komen.

Eén op de vier (jonge) Nederlandse vrouwen heeft last van ongewenst urineverlies. Trampoline springen of hardlopen gaat dan echt niet meer. Geschat wordt dat de helft van die vrouwen zich zo schaamt, dat zij niet naar de dokter stapt voor hulp. Toch kan 90% van deze vrouwen geholpen worden.

Taboe doorbreken

Vanaf 25 maart gaat de cursus Train je Bekkenbodem weer van start. Door te trainen verminderen je klachten en kun je weer actief en vrij leven.  Als je op dit moment weinig klachten hebt, dan is het goed om preventief te trainen. Doorbreek het taboe samen met ons! Zoek vriendinnen of buurvrouwen die (preventief) met je mee willen doen. Volg een van de proeflessen van 25 maart tot en met 1 april.